Gruppebilde av WPA

Nominert til årets bedrift

Publisert
24/2/2020

Westcon Power & Automation er en av fire nominerte til prisen som deles ut under Haugalandskonferansen 15. mars.

I juryens begrunnelse for nominasjonen heter det: Westcon Power & Automation er et selskap i Westcon-familien, som har vært gjennom en vellykket snuoperasjon etter oljetrøkken i 2016. Selskapet snudde om på alt året etterpå og har brukt 2018 til å posisjonere seg som en grønn teknologileverandør innen alle forretningsområdene; olje og gass, marine og industri og akvakultur.

Selskapet har i dag 170 ansatte, hovedsakelig på Husøy og Ølensvåg, og omsetter for 320 millioner kroner. Ordrereserven er på 600 millioner kroner, og staben øker stadig.

Westcon Power & Automation leverer komplette elektriske installasjoner for nybygg, ombygging og klassing, samt et bredt spekter av produkter og tjenester. Selskapet «slåss» mot store internasjonale selskaper, men har det siste året sikret seg en sterk posisjon som leverandør av «grønne» løsninger til ferjer og offshoreskip. Over 25 prosjekter er i gang innen ladeanlegg, landstrøm og batteridrift. Bedriften klarer i imponerende gard å tiltrekke seg kvalifiserte arbeidskraft, og over 10 prosent av arbeidsstokken er lærlinger.

De tre andre nominerte er RG Hagland, Scandic Maritim og Geminor. Juryen består av Brit-Lise Steinkjellå (SR-Bank), Anne Kristin Helgeland (Næringshagene), Øyvind Steira Mikalsen (Informasjonskontroll) og NH-direktør Egil Severeide.

Kriteriene for prisen er økonomisk utvikling, nyskapning, nettverksbygging og omdømme. I tillegg er «handlekraft» tillagt ekstra vekt, siden det er temaet for Haugalandskonferansen i år.

Les flere nyheter