Westcon Group
Innovasjon

Grønne og innovative løsninger

Westcon Group har et sterkt fokus på innovative og grønne løsninger, og vi ønsker å drive fram gode bransjeløsninger og legge grunnlaget for vekst og fremdrift i konsernet. Med god bransjekunnskap, operasjonell forståelse og nærhet til markedet er Westcon en del av fremtidens løsninger innen offshore, energi og maritim industri.

Landstrømsløsninger

Skip ved lastekai fyllt med rør
Landstrømanlegg for rigg og skip hos Westcon Yards Ølen

Landstrøm ved Westcons verft er et av våre viktige tiltak for å redusere globale utslipp, lokal forurensning og støy, samt bedre luftkvaliteten. Rigger og skip kan ta i bruk landstrøm under landligge ved våre verft som genererer færre driftstimer på egne generatorer som reduserer kostnader forbundet med vedlikehold og drivstoff.

Globalt betyr det en betydelig reduksjon av klimagasser som CO2 og NOX og vil være en viktig bidragsyter til det grønne skiftet.

Installasjon av batteriløsninger

Bygg utenfra
Hybridisering av supplybåt MS "Torsborg"

Westcon Power & Automation AS (WPA), i samarbeid med underleverandører, leverer installasjon av batterisystem for marine- og offshoremarkeder, men også som en del av en ombygging. Batteriløsningene tilpasses prosjektene ved å studere fartøyets drivstoff-forbruk og scenarioer nøye. Strømforsyningen mellom batteriene og fartøyet gjennomføres via «Active front end», IGBT-kontrollert DC/AC eller DC/DC konverterer.

Vanlige applikasjoner:

  • Hybride fremdriftssystemer
  • Reserveløsning strøm
  • Peak-Shave
  • Elektriske fremdriftssystemer

Fordeler:

  • Reduserer driftsutgiftene med lavere drivstofforbruk
  • Færre spinnende reservegeneratorsett
  • Reduserte vedlikeholdskostnader
  • Reduserer utslipp: PM, CO, NOx, CO2
  • Raskere dynamisk respons
  • Økt redundans

Inspectio

Inspection offshore
Inspektøren utfører ex–inspeksjonen med Inspectio på nettbrettet. Jobben blir deretter lastet inn til Inspectio portal, og dokumentasjonen er klar til rapportering. Foto: Torodd F. Otterstad

Inspectio er Westcons eget system utviklet av Westcon Power & Automation (WPA) (nå SEAM). Det er et verktøy for å gjennomføre Ex-vedlikehold hvor løsningen er så enkel at kunden selv kan foreta inspeksjoner.

Med 20 års erfaring som leverandør innen elektrotjenester til riggeiere, utviklet WPA (nå SEAM) løsninger der elektrikeren som gjør vedlikeholdsarbeid ute i feltet kobles sammen med vedlikeholdssystem som SAP eller IFS. Dette sikrer dokumentasjon etter inspeksjon og 30-40 prosent bedre effektivitet enn tidligere løsninger.

Les mer om Inspectio.

Prosjekter og satsinger

InApril

Westcon har siden 2015 deltatt i utviklingen av neste generasjons bunnseismikknoder. Det norske selskapet InApril har drevet utviklingen av seismikknoder hvor det er lagt særlig vekt på databehandling og operasjonell logistikk. Med disse løsningene er sjøbunnsseismikk tatt et steg lenger og kan gi store besparelser for seismikkselskaper verden over. Westcon eier rundt 18% av selskapet InApril.

Swarfix

Swarfix® Well Cleaning Tool

Swarfix er et system for oppsamling av spon i offshore og onshore produksjoner. Målet er både å øke tryggheten til arbeidere, samt redusere opprydnings- og vedlikeholdsarbeid under oppdrag. Prototypen er allerede produsert, og har fått støtte fra Equinor, Innovasjon Norge og Norges Forskningsråd.

Les mer om Swarfix her.

Olvondo Technology

Maskin
Olvondo Technology sin unike HighLift-pumpe som omdanner spillvarme til prosessvarme.

HighLift-teknologien er unik fordi den kan omdanne spillvarme eller fjernvarme til høytemperert prosessvarme. Den klarer å løfte temperaturen mye høyere enn mange andre industrivarmepumper.

Olvondo Technologies ble etablert i 2016 da Olvondo Industries AS, LOS Gruppen AS og Taide AS overtok midlene og operasjonen av det som tidligere var kjent som Single-Phase Power. Eierskapet har senere blitt endret til LOS Gruppen og Westcon. Teknologien er utviklet i Norge.

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows