Foto: Fjord1

200-millionerskontrakt til Westcon Yards

Westcon Yards
Publisert
28/7/2021

Westcon Yards har nylig signert kontrakt med Fjord1 for hybridisering av to 120-bilers ferjer; MF Glutra og MF Fannefjord. Verftet i Florø posisjonerer seg dermed som en av Norges ledende leverandører av batteridrevne ferjer.

Kontrakten har en samlet verdi på rundt 200 millioner kroner. Ferjene skal etterhvert nyttes i ferjesambandet Drag-Kjøpsvik og Bognes-Skarberget i Nordland. 

– Dette er veldig gledelig, sier ansvarlig for Salg og Prosjekt ved Westcon Yard Florø, Deon Mortensen. Dette er en viktig kontrakt for oss som selskap og et viktig signal til våre ansatte. Vi starter ombyggingen på den første fergen 1. november.

Ferjeselskapet Fjord1 ASA er et børsnotert selskap og er et ledende ferjeselskap i Norge. Med sine 1200 ansatte er de også aktive innen hurtigbåt, catering, og fjordbasert reiseliv. Selskapet har en uttalt målsetting om å være best på miljøvennlig og pålitelig transport, og arbeider kontinuerlig med å utvikle nybygg i verdensklasse.

 Hovedarbeidet i kontrakten er å bygge om fartøyene fra LNG drift til elektrisk drift. Det betyr i praksis å ta vekk gassanleggene som er dagens energikilde for så å forberede og montere inn nye batterier og styringssystem som blir fremtidens energikilde. Nye reservemotorer, som skal gå på biodiesel, skal også monteres. Utover dette er arbeidet å løfte fartøyene kvalitetsmessig visuelt og innenfor universalområdet, som betyr at ferjene blir enda mer passasjervennlige.

- Westcon Yards vant denne kontrakten i sterk konkurranse med andre gode verft. De har gode referanser på større ombygginger, men også det å elektrifisere ferjer til batteridrift. Fjord1 har gode erfaringer med Westcon Yards og vi er veldig trygge med å plassere denne ordren hos dem, sier konst. Leder for Nybygg avdelinga i Fjord1 ASA, Svein Olav Senneset.

 Arbeidet sikrer arbeid for et stort antall arbeidere i perioden november 2021 til oktober 2022. På denne type prosjekt nytter Westcon Yards Florø også et stort antall innleie selskap, som vil gi store positive lokale ringvirkninger.

 Deon Mortensen mener Westcons satsing på grønne løsninger for skipsfarten er en utvikling som kommer til å fortsette og selskapet har en klar strategi om å være det ledende miljøvennlige verftet iNorge.

 

For mer informasjon:

Deon Mortensen

Sales- and Projects Director, Ship
Westcon Yard Florø AS

Mobile: +47 911 43 616

Email: deon.mortensen@westcon.no

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows