Seks kjappe med Jørgen Jorde

Publisert
3/4/2023

I mars begynte Jørgen Jorde i stillingen som avdelingsleder for grønn og bærekraftig teknologi. I den sammenheng kaster vi han i flammene med 6 kjappe!

Hva er stillingstittelen din og hva blir dine arbeidsområder? 

Jeg er avdelingsleder for grønn og bærekraftig teknologi, noe som inkluderer forretningsutvikling innen det grønne skiftet og energiomstillingen vi står overfor.

 

Hva blir det viktigste å sette i gang med i den nye jobben? 

I starten er det viktig å bli kjent med alle mine kollegaer i Westcon, og alle de aktivitetene som allerede er satt i gang innen bærekraftige og grønne løsninger, slik at jeg kan jobbe på mest mulig effektiv måte.

 

Hvordan startet interessen din innen grønn teknologi?

Jeg har alltid hatt en stor interesse for naturen, både fjellturer med telt eller snøhule, jakt og fiske, og fugletitting/fotografering. I 2008 byttet jeg jobb fra Shipping til Offshore Wind, og jeg har jobbet helt eller delvis med løsninger for det grønne skiftet siden. 

 

Hvor vil du holde til?

 Jeg har kontoradresse i Bergen sentrum, og tar ukentlige jobbreiser til Ølen eller Florø.

 

Hvordan ser en arbeidsdag ut for deg?

Det er som oftest en del teams møter eller reiser til kolleger, mulige kunder og samarbeidspartnere.

Jeg diskuterer mye med andre, og lytter til deres tanker og kjennskap om fremtidsutsikter og vurderer forretningsmuligheter på basis av det.

Dette inkluderer også å utvikle forslag til samarbeidsmodeller, FOU-aktiviteter og produkter og tjenester i fellesskap med andre, samt følge opp personer og bedrifter som vi har hatt kontakt med eller som vi mener kan være interessante å samarbeide med.

 

Hvordan spår du at fremtiden ser ut for bærekraften i industrien?

Jeg tror det grønne skiftet vil innebære mange nye forretningsmuligheter, og at økt bærekraft på sikt vil gå hånd i hånd med industriutvikling.

Vi står overfor en periode hvor løsninger for bærekraft er i hurtig utvikling, slik som sirkulær økonomi og elektrifisering, og hvor vi ser at digitale løsninger utvikles for å understøtte dette.

Disse løsningene vil trenge å oppnå en viss «kritisk masse» for å oppnå økonomisk bærekraft, og der må det nok offentlige støttetiltak til – så vil det bære seg selv etter hvert. En av utfordringene er å spå hvor fort denne utviklingen vil gå – så der må vi bare følge godt med og være godt forberedte!   

 

Vi gleder oss til samarbeide med Jørgen, og ønsker han hjertelig velkommen!

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows