Besøk av Olje- og Energiminister Tina Bru hos Westcon Ølen

Westcon Yards
Publisert
14/6/2021

Forrige uke hadde Westcon besøk av Olje- og energiminister Tina Bru, og fikk mulighet til å vise frem viktige prosjekter for satsningen for en mer klimanøytral skipsindustri.

Tirsdag ettermiddag forrige uke kom Olje- og energiminister Tina Bru (H), med følge, på besøk til Westcon sitt verft i Ølen. Der ble det full omvisning og presentasjon av viktige prosjekter i satsningen for å realisere det grønne skiftet i den norske skipsindustrien.

Olje- og energiminister Tina Bru på besøk hos Westcon i Ølen tirsdag 08.06

Tina Bru, som er oppvokst på Østlandet og bor i Sandnes, har vært Olje- og energiminister siden januar 2020, etter en 7 års periode i Energikomiteen på Stortinget fra 2013 til 2020.

I juni i fjor la hun frem Regjeringens hydrogenstrategi, og skal nå følge opp med "Veikart for hydrogen" som i følge kilder vil bli ferdigstilt i løpet av juni i år.

Den blir viktig for maritim sektor fremover.

- Westcon var tidlig ute med hybridisering og elektrifisering av skip, og vi ønsker å være en pådriver for å bringe maritim sektor inn i det grønne skiftet, forteller Administrerende direktør, Øystein Matre.

- Vår kompetanse bygger på mange år med erfaring og prosjektstyring fra skipsbygging, riggservice og en rekke andre fagområder, og den erfaringen tar vi med oss videre i videreutviklingen av vår industri, fortsetter han.

Direktøren skryter av statsråden og hennes arbeid med hydrogenstrategien, og forteller videre at det er viktig å signalisere at Norge skal bli ledende på dette området.

'Men da må det også tilrettelegges for en velutbygget infrastruktur for lading og fyllestasjoner, også for fartøy', legger han til.

Statrsåden og følge fikk en omvisning på Hydra - som blir verdens første hydrogendrevne ferge.

Statsråden og følget fikk en full omvisning av verftet og fikk også mulighet til å gå om bord på det som snart skal bli verdens første hydrogendrevne ferge; Hydra. Fergen er under bygging for Norled og blir en viktig milepæl for norsk skipsindustri.

Olje- og energiminister Tina Bru i samtale med Leder for skipsbygging ved Yards, Endre Matre.

'Dette er et eksempel på hvordan norsk maritim sektor kan bli mer klimanøytral og konkurransedyktig - både med tanke på nybygg, men også ombygging av eksisterende fartøy til elektrisk- og hydrogendrevet drift', påpeker Leder for skipsbygging ved Yards, Endre Matre.

Omvisningen ble avsluttet nede i maskinrommet på fergen, hvor statsråden fikk en introduksjon til de innovative systemene som blir installert om bord.

Administrerende direktør, Øystein Matre, er veldig fornøyd med besøket og sier han er takknemlig for at Westcon får mulighet til å komme med innspill;

'Det var veldig hyggelig at hun kom til oss her i dag, og vi er takknemlig for at vi fikk denne muligheten til å ha en god samtale med statsråden om fremtiden til norsk maritim sektor. Nå venter vi spent på Energimeldingen.'

Energimeldingen skal ifølge kilder ferdigstilles og bli presentert i løpet av juni i år.

Oppdatering: les energimeldingen her; https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/meld.-st.-36-20202021/id2860081/

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows