Bilde av MS «Taits»

Dåp ved Westcon Yards

Svein Egil Økland / Økland Foto
Publisert
24/2/2020

Mange trosset regnet for å få med seg dåpsfesten da MS “Taits” ble døpt på lørdag.

Dette er den andre båten verftet leverer til den skotske Tait-familien. Familien eier Klondyke Fishing Company, som er en sentral aktør i den skotske fiskerinæringen og blant de største kvoteinnehaverne i Skottland.

I 2006 overleverte Westcon «Chris Andrea» til samme rederi, og samarbeidet den gang er en viktig grunn til at rederne igjen valgte Westcon, sier reder William Tait.

– Erfaringene vi hadde med Westcon fra 2006, er grunnen til at de på nytt ble valgt; her er det folk med høy kompetanse som er svært lette å samarbeide med. Kommer de over en utfordring går de rett i løsningsmodus og finner alltid de beste løsningene, sier han. Sammen med Peter Tait har han tilbragt de siste månedene ved Westcon for ferdigstillelse av skipet.

– I innspurten av byggingen er det svært mye utstyr som skal installeres, og da er det viktig at verftet har direkte kommunikasjon med oss for at alt skal komme på plass og dermed unngå forsinkelser. Derfor har vi vært her den siste delen av prosessen, og det har vært en fornøyelse å være med på det her hos Westcon, sier Tait.

MS “Taits” er en såkalt pelagisk tråler som skal fiske etter pelagiske fiskeslag som sild, makrell og kolmule. Teknologisk er «Taits» blant det fremste i verden, og har tatt i bruk noe av det nyeste innen navigasjons- og fiskeletingsutstyr. Utstyrt med blant annet 55 tommers touch skjermer levert fra Hatteland Display, er skipet det andre i verden som tar i bruk Furuno UK sitt nyeste navisjonssystem, forteller Tait.

–  I tillegg har dette skipet store fordeler ved at det sikrer kvaliteten på fangsten enda bedre, med muligheter for enda raskere avkjøling av fisken. Ved fiske og frakt av flere tusen tonn er dette en veldig verdifull egenskap, sier Tait.

Det nye systemet Tait har tatt i bruk har fått enorm oppmerksomhet i bransjen.

– Bilde tatt av skipets navigasjonssystem på broen er blitt delt over en kvart million ganger i sosiale medier hittil, forteller Endre Matre, leder for skipsbygging ved Westcon.

Mange tok turen til Ølen for å se en helt ny fiskebåt.

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows