DET GÅR FREMOVER MED DOKK VEST I FLORØ ⚓

Publisert
4/7/2024

Per juli 2024 er situasjonen slik at alt fjell er fjernet, og steinen er kjørt ut og levert til ny fylling og utvidelse av baseområdet til Fjord Base.

Som bildene viser, er størstedelen av bunnen i dokken planert og klar for støping. Service-pitt hullene er ferdige og skal bare tilfylles. DokK-kanten på vestsiden er under bygging, og forskalingen for dokkportomrammingen er nesten klar. Denne støpes ferdig i juli. Videre viser bildene at nisjene for pumpene, trappenedløpet og “propellernisjen” i sør-enden også er tatt ut. Porten for dokken skal bygges i Litauen og er bestilt hos verftet Western Balitija Shipbuilding Klaipeda. Denne blir levert i februar 2025.

Foto: Westcon/Svein Egil Økland

Fakta om Dokk Vest:

Lengde: 140m

Bredde:  30m

Dybde:   13m

Entreprenør: Consto Anlegg Midt AS og Consto Anlegg Vest AS.

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows