Dobbelt opp for Westcon Yards - Dåp av MF Hydra og MF Nesvik

Publisert
4/7/2023

Verdens første hydrogenferje, MF Hydra, har vært i drift siden 31. mars i år, men i dag ble skipet døpt på Hjelmeland ferjekai sammen med søsterskipet MF Nesvik.

Administrerende direktør i Westcon Yards, Øystein Matre, og leder av teknisk og nybygg i Westcon Yards, Endre Matre, var i dag invitert opp til Hjelmeland for dåpen av ferjene som Westcon Yards har bygget.

På scenen holdt Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård tale for dåpen av MF Hydra og MF Nesvik.

Westcon Yards har stått for utrusting og ferdigstillelse av fartøyet som ble verdens første hydrogenferje.

På fergekaien i Hjelmeland i dag var det duket for seremoni med politikere, direktører, presse og bedriftene som har deltatt på MF Hydra prosjektet. Endre Matre er fornøyd med dagen, og sier:

– Som skipsbygger, er det flott å kunne bistå Norled med bygging, utrustning og ferdigstillelse av fartøyet på dette banebrytende prosjektet, vi sikter mot en grønnere fremtid og MF Hydra er definitivt et steg i riktig retning.
F.V. Øystein Martre administrerende direktør i Westcon Yards, Heidi Wolden administrerende direktør i Norled, Anita Husøy Riskedal ordfører i Hjelmeland kommune, Thina Margrethe Saltvedt sjefanalytiker for bærekraftig finans i Nordea og Endre Matre leder teknisk og nybygg Westcon Yards.

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows