Fabrikktråleren Centurion Del Atlantico er nå på plass i Florø

Publisert
25/9/2023

Tråleren eies av det argentinske fiskeriselskapet Estremar, og skal etter planen gjennomgå en større ombygging i løpet av de neste ni månedene.

Skipet skal først strippes for utstyr før en omfattende prosess der alt av fremdriftssystem som hovedmotor og nærliggende systemer som kontrollrom og ror- og propellsystem skal skiftes. Videre skal en stålkonstruksjon installeres akter for det nye ror- og propellsystemet.

Ytterlige arbeid som skal gjennomføres på skipet er utrivning og installasjon av ny fiskemelsfabrikk, samt oppgradering av rør og elektro ombord i den eksisterende Surimifabrikken.

–     Det er en stor ombygging som skal gjennomføres, og vi har planlagt for å bruke ni måneder på jobben som vil sysselsette både våre egne og underleverandører, sier Terje Totland, leder for skipsreparasjonved Westcon Yards i Florø.

Fabrikktråleren ankom Florø i midten av juli og arbeidet starter nå i august. Dokking av tråleren skal etter planen skje i løpet av september.

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows