Fremtiden ser lys ut for Westcon Subsea – Ny kontrakt med Subsea7

Publisert
2/5/2023

Westcon Yards avd. Subsea kan glede seg stort over deres nylig inngåtte kontrakt.

Westcon Subsea trakk det lengste strået i konkurranse med flere tilbydere for kontrakten med Subsea7. Kontrakten går ut på fabrikasjon og testing av ulike subsea-strukturer til Skarv-feltet som ligger i den nordlige delen av Norskehavet.

Subsea7 er en globalt ledende leverandør av offshoreprosjekter og tjenester til energiindustrien. At Westcon Subsea ble den foretrukne leverandøren til et av Subsea7s prosjekt ved Skarv-feltet, er svært gledelig for hele selskapet. Kontrakten er av betydelig størrelse, med en ramme på ca. hundre millioner kroner, og er per dags dato avdelingens største enkeltkontrakt målt i kroner og øre.

Det er et godt stykke arbeid som skal utføres, arbeidet vil innebære et sveisekvalifiseringsprogram, fabrikasjon av strukturer, installasjon og sveising av høylegerte materialer og ventiler, samt overflatebehandling og testing. Arbeidet skal utføres på verftet i Florø.

Som en del av kontrakten skal Westcon Subsea konstruere en PLET struktur.

Det er selvfølgelig en tillitserklæring å få en kontrakt av denne størrelsen av Subsea7, men det er noe Westcon Subsea har jobbet kontinuerlig mot. Ole Anders Smørdal, Plassjef Subsea Florø, utdyper:

- Vi har gjennom mange år opparbeidet god kompetanse og erfaring på fabrikasjon av slike typer strukturer. Vi opplever også å ha et godt renommé i markedet på leveringsdyktighet og kvalitet.

Ole Anders Smørdal, Plassjef Subsea Florø.

I løpet av de siste årene har avdelingen sett en jevn vekst i antall henvendelser, i tillegg til at kontraktene også øker i omfang og kompleksitet. Westcon Subsea utvider altså kundebasen, og trenger stadig flere dyktige medarbeidere med på laget fremover. Fremtiden ser lys ut!

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows