Fregatt i Nansen-klassen

KONGSBERG tildeles fregatt-vedlikehold med inn til 17 års perspektiv.

Foto: Forsvaret
Publisert
4/12/2023

KONGSBERG får rammeavtale med Forsvarsmateriell for å vedlikeholde og forlenge levetiden til Nansen-klasse fregatter.

Kongsberg NavalServices AS (KONGSBERG), er tildelt en strategisk rammeavtale medForsvarsmateriell for driftstøtte, vedlikehold og levetidsforlengende tjenester på Norges Nansen-klasse fregatter. Kontrakten har en totalverdi opp til 17milliarder kroner for tjenester levert ut levetiden - antatt frem til 2040.

KONGSBERG er valgtsom hovedleverandør med totalansvar for å gjennomføre forvaltning og skipsteknisk vedlikehold, modifikasjoner, og mulig levetidsforlengelse av Nansen-klasse fregatter.

KONGSBERG vil koordinere og kontrahere aktiviteter med partnerne gjennom integrert og langsiktig samarbeid med Forsvaret. Selskapet har dannet en konstellasjon bestående av verftene Westcon Yards og Coast Center Base (CCB), samt WilNor Governmental Services (WGS) og Wilhelmsen Ship Management (WSM).
KONGSBERG har også en samarbeidsavtale med Navantia som sikrer støttetjenester fra verftet som bygget skipene.

Westcon sin rolle blir å utføre dokking og skipsteknisk vedlikehold og -ombygninger i Florø. Medperspektiv frem til 2040 har vi sikret en solid aktivtetsbasis for våre ansatte, og kan utvikle verftet og våre leverandører i regionen i et langsiktigperspektiv.  

Vi er ydmyke og takknemlige for at Kongsberg og Forsvaret har valgt å satse på Westcon Florø, og vi ser frem til et godt samarbeid.

 

04. des 2023

Øystein Matre

Adm. Direktør

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows