Ny kontrakt inngått med Aker Solutions

Publisert
23/4/2024

Aker Solutions er et internasjonalt ingeniør-, konstruksjons- og teknologiselskap innen olje- og gassindustrien og fornybar energi. Nylig skrev de under en ny kontrakt med Westcon Yards. Dette er første gang selskapene samarbeider. Kontrakten innebærer fabrikasjon av stål til Aker BP’s plattform Valhall PWP.

– Dette er en veldig interessant kontrakt hvor vi får samarbeidet og utnyttet både kompetanse og fasiliteter i Florø og Ølen for en best mulig leveranse, sier Steinar Matre, Subsea Manager i Westcon Yards.

 

Valhall-feltet er lokalisert i den sørlige delen av norsk sektor i Nordsjøen og har vært en sentral komponent i norsk olje- og gassindustri siden det ble åpnet i 1982.

 

– Det er en gøy mulighet og absolutt en milepæl for oss, sier Ole Anders Smørdal, Site Manager i Westcon Yard Florø.

 

– Vi ser frem til et godt og produktivt samarbeid med Westcon Yards, legger Geir Torsnes, Senior Manager hos Aker Solutions til.

Aker BP, som operatør for Valhall-feltet, har vært opptatt av å drive med teknologiske innovasjoner og bærekraftige tiltak for å redusere miljøpåvirkningen av sin virksomhet.

Valhall PWP – Fenris

 

Arbeidet med kontrakten starter opp i juni, med fabrikasjon av utstyr til ValhallPWP plattformen. Westcon Yards vil være ansvarlig for å produsere piperacks og grillage i Florø, samt tilkomstplattformer med tilhørende trapper i Ølen. Totalt vil det bli produsert ca. 800 tonn stål på disse to lokasjonene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows