Ny kontrakt til Westcon Yards

Publisert
25/8/2023

Westcon skal bygge fisketråler for M.V Quantus Limited and Peter & J.Johnstone.

Partnerskapet MV Quantus Ltd og Peter & J. Johnstone Ltd har bestilt en 75 meter Salt-designet pelagisk tråler hos Westcon Yards AS.


Eierne av Quantus har lange relasjoner til designerne i Salt, og den nye tråleren blir det fjerde fiskefartøyet designet for Quantus. Alle fire er tatt i bruk ved norske verft, og dette blir det første hos Westcon.


Eierens hovedfokus under designprosessen har vært å utvikle en effektiv, moderne pelagisk tråler med lave utslipp, en sikker arbeidsplattform og høy fiskekvalitet for å gjøre det mulig for skipperne Ian, Mark og Stuart Buchan og deres mannskap å fange kvoten sin like effektivt, og trygt som mulig.


For norsk verftsnæring er det oppmuntrende å se enda et pelagisk fartøy kontrahert i Norge.

Med den nye Quantus bestilt er det nå to Salt-designede pelagiske fiskefartøy under bygging på Westcon, med det norske fartøyet Trønderbas bestilt i fjor.

Signering av kontrakt i Skottland

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows