Planlegger serieproduksjon av vindturbiner på Dommersnes

Westcon Yards
Publisert
31/10/2022

Westcon går nå sammen med et internasjonalt selskap og Vindafjord Kommune for å bygge ut hele Dommersnes industriområde i Vikebygd på 550 dekar. Området skal brukes til å konfigurere og sammenstille havvindturbiner.

Stian Røsdal, leder forfornybar-satsingen i Westcon, tror Dommersnes kommer til å bli et viktig knutepunkt for sammensetting prefabrikkerte deler, som vil komme fra ulike steder rundt om i verden.

Westcon og kommunen vil danne et selskap som skal ta seg av utbyggingen. Området skal reguleres, flates ut og klargjøres for masseproduksjon av havvindmøller.

- Dommersnes kan dekke hele det europeiske markedet for havvind konstruksjon og vi tenker lengre enn bare konsesjonen for havvind iUtsira Nord. Norge vil i 2025 tildele flere havområder til havvind og det er også store planer i EU-områdene og havområder omring Storbritannia. Kommenterer Røsdal videre.

Det er området markert i lilla som skal bygges ut. (Foto: Vindafjord kommune)

Havvindmarkedet er spådd til å bli stort og Westcon har store planer om å delta og bidra til klimamålene FN har satt.

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows