Skal bygge ny tørrdokk i Florø

Publisert
9/6/2023

Consto og Westcon Yards har signert kontrakt om bygging av ny tørrdokk på verftet til Westcon Yards i Florø.

Dokken er plassert rett vest for dagens tørrdokk, tett på eksisterende konstruksjoner som kaier og kranbaner, og blir på 140 x 30 meter.

Westcon Yards i Florø har lenge hatt stor pågang med behov for dokkinger. Den nye dokken vil gi dem muligheten for hurtigere dokkinger tilpasset kundens behov, samtidig som den styrker konkurransekraften og gir dem større fleksibilitet.

- Det er godt å få på plass en avtale med byggestart allerede mot slutten av sommeren sammen med Consto, vi ser frem til å kunne øke kapasiteten vår ytterligere. Med dokk nummer to blir vi mer fleksible og kan bedre tilpasse dokkalternativet til de fysiske mål på aktuelle prosjekt, sier Trygve Solaas, verftsdirektør på Westcon Yards i Florø.

Kontrakten mellom partene er en totalentreprise, og omfatter et bredt spekter av fagområder, herunder blant annet forberedende grunnarbeider, fjelluttak i dokken, betongkonstruksjoner, spunt/pel, sjøarbeider, utvidelse av eksisterende trafobygg, samt tekniske installasjoner i dokken.

Partene avbildet under signering av kontrakten. Fra venstre Albert Frøyen og Oddleif Myhre (konsulenter fra Ivest Consult AS, medlemmer av Westcons prosjektgruppe), Alexander Korssund (daglig leder i Consto Anlegg Midt), Katrine Dale (økonomisjef i Westcon Yards, Florø), Anders Myklebust (prosjektleder i Westcon Yards, Florø) og Øystein Mehl Eide (daglig leder i Consto Anlegg Vest).

Fra Constos side håndteres prosjektet i samarbeid med to av Consto-konsernets selskaper; Consto Anlegg Midt AS og Consto Anlegg Vest AS.

- Prosjektet er geografisk plassert mellom selskapenes lokasjoner i Ålesund og Bergen. Vi har benyttet oss av nøkkelressurser og komplementær kompetanse i begge selskapene i tilbudsprosessen, og vil gjøre det samme også i utførelsesfasen, sier Alexander Korssund, daglig leder i Consto Anlegg Midt AS, og legger til:

- Vi har til nå hatt et godt samarbeid med kunden om å optimalisere prosjektet, og vi ser fram til det videre gode samarbeidet.

Prosjektet vil gi positive ringvirkninger i lokalsamfunnet i Florø. Consto-selskapene skal i stor grad benytte seg av lokale og regionale aktører ved utførelsen av prosjektet.

Byggestart blir i starten av august i år, og ferdigstillelse er satt til januar 2025.

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows