Skoleskipet Gann i dokk hos Westcon Yards Karmsund

Skoleskipet Gann med 140 elever i dokk hos Westcon Yards Karmsund

Hype
Publisert
11/6/2024

Denne uken har Westcon Yards Karmsund hatt gleden av å ønske Skoleskipet Gann velkommen tilbake til dokk for nødvendig vedlikeholdsarbeid. Skipet, som fungerer som en flytende skole for 140 elever og 30-40 mannskap, dokket inn tirsdag forrige uke og har en planlagt avgang fredag denne uken. Gann har vært i drift siden 1982 og ble opprinnelig bygget som Hurtigrute-skip før det ble omgjort til et skoleskip.

Et unikt skolemiljø til sjøs

Skoleskipet Gann tilbyr en unik læringsopplevelse for elever innen VG1 Teknologi- og industrifag, VG1 Elektrofag og VG2 Maritime fag. Elevene bor ombord på skipet hele året, seiler langs norskekysten og reiser til Europa for å få praktisk erfaring i maritimt miljø.


– Det å bo og studere på et skip gir elevene våre en enestående mulighet til å lære om livet til sjøs, sier Stig Sunde, daglig leder for Skoleskipet Gann. Og legger til:– Våre elever har vært eksemplariske under oppholdet og de får reell erfaring i hvordan det er å legge til i dokk og utføre nødvendig vedlikehold.


Vedlikeholdsarbeid hos Westcon Yards Karmsund

Arbeidet som utføres i dokken inkluderer skrogmaling, rørarbeid, stålarbeid, sandblåsing og rengjøring av tanker, samt vedlikehold av propellanlegg, thrustere og vinsjer inne på verkstedet.


– Vi er veldig fornøyde med samarbeidet med Westcon Yards Karmsund. Alt har gått ‘jysla’ fint og som planlagt, akkurat som da vi var her sist i 2011, forteller kaptein Bjørn Langåker.
Kaptein Bjørn Langåker

Glenn Samuelsen, plassjef ved Westcon Yards Karmsund, understreker viktigheten av grundig vedlikehold for skip som Skoleskipet Gann.


– Vårt team er dyktige og erfarne, og vi er stolte av arbeidet vi gjør her. Å kunne bidra til at en så viktig institusjon som Skoleskipet Gann fortsetter å tilby topp kvalitet til sine elever er noe vi verdsetter høyt, sier Samuelsen.

Plassjef Glenn Samuelsen

– Vil påpeke at det har vært veldig kjekt å samarbeide med mannskapet, med Bjørn i spissen.

– Til slutt må jeg si at elvene om bord har oppført seg eksemplarisk. Forventer å se flere tilbake som profesjonelle sjøfolk om noen år!


Et verdsatt samarbeid

Samarbeidet mellom Skoleskipet Gann og Westcon Yards Karmsund har vært preget av profesjonalitet og effektivitet.


– Westcon har alltid levert som avtalt, og vi setter stor pris på deres dyktighet og service. Det gir både oss og elevene trygghet å vite at skipet er i de beste hender når det gjelder vedlikehold, sier kaptein Langåker.

Klasserom ombord Skoleskipet Gann


Fremtiden ser lys ut

Skoleskipet Gann har gjennom årene sendt ut 80 lærlinger årlig, og med de nylige oppgraderingene, inkludert batteripakker som gjør skipet hybrid, ser fremtiden lys ut.


– Våre oppgraderinger har ikke bare forbedret skipets ytelse, men også vår miljøpåvirkning. For å holde tritt med tiden er vi alltid på utkikk etter måter å forbedre oss, og vedlikeholdet hos Westcon er en viktig del av denne prosessen, forteller Sunde.


For elevene ombord, har oppholdet hos oss vært en lærerik opplevelse som gir dem innsikt i hva som kreves for å holde et skip operativt.

Daglig leder hos Skoleskipet Gann, Stig Sunde
– Det er fantastisk å se hvor mye elevene lærer og vokser under disse oppholdene. De får praktisk erfaring som er uvurderlig for deres fremtidige karrierer, sier Sunde.


En positiv opplevelse for alle

Samarbeidet mellom Skoleskipet Gann og Westcon Yards Karmsund er et godt eksempel på hvordan to organisasjoner kan jobbe sammen for å oppnå felles mål.


– Vi ser frem til mange flere år med samarbeid. Westcon Yards Karmsund er en pålitelig partner, og vi verdsetter den ekspertisen og støtten de gir oss, sier Langåker.

Skoleskipet Gann i dokk hos Westcon Yards Karmsund


Vi fortsetter å være en ledende aktør innen skipsvedlikehold og reparasjoner, og ser frem til å fortsette å støtte Skoleskipet Gann og andre maritime operasjoner med samme dedikasjon og kvalitet i fremtiden.

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows