Bilde av boreriggen Songa Enabler

Songa Enabler til Helgeland

Publisert
24/2/2020

Boreriggen Songa Enabler kommer til Westcon Helgeland rundt månedsskiftet for å forberede nytt boreoppdrag. Westcon Helgeland på Nesna har fått i oppdrag å skaffe en rekke tjenester.

Helgelands Blad 15.10.18:

Riggen borer for tiden letebrønnen «Skruis» for Equinor ved Johan Castberg-feltet i Barentshavet. Denne operasjonen er ventet å være ferdig mot utgangen av oktober. Neste boreoppdrag for riggen er fem produksjonsbrønner på Trestakk-utbyggingen på Åsgard-feltet utenfor Trøndelag.

Utenfor Langsetvågen

På vei mellom oppdragene, er det lagt inn en tur oppunder land, der Westcon Helgeland på Nesna har fått oppdrag fra riggeieren Transocean å skaffe en rekke tjenester.

– Riggen vil bli liggende rett utenfor her, og vi skal skaffe logistikk og infrastruktur, sier Arnt Skogsøy i Westcon Helgeland, som holder til i Langsetvågen. Det betyr innkvartering og kontorer, forpleining, båtskyss og busstransport for personell som er involvert i operasjonen. Vi vil benytte lokale leverandører på alt, sier Skogsøy.

Så langt Helgelands Blad har brakt i erfaring fra flere kilder skal riggen i hovedsak laste utstyr og gjennomføre noen tester før kursen settes sørover mot Åsgard.

Ny rigg

Songa Enabler ble satt i drift i 2016, og er en av fire såkalte «Cat D»-rigger, som ble bygd på spesifikasjon fra Equinor, spesielt egnet for arbeid på dypt vann i krevende klima.

Den amerikanske rigg-giganten Transocean kjøpte norske Songa Offshore tidligere i år, og gjorde dermed bergenseren Frederik Mohn til største eier i riggselskapet med rundt 12 prosent.

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows