Større etterspørsel skaper arbeidsplasser ved subsea-avdeling i Florø

Publisert
16/2/2024

Plassjef for Subsea avdelingen i Florø, Ole Anders Smørdal, smiler bredt om dagen. På grunn av økende mengde kontrakter og nye kunder går det som det suser på Westcon Yard Florø sin Subsea-avdeling, og de ønsker nå mer arbeidskraft for å etterkomme markedets etterspørsel.

– Vi har høy aktivitet om dagen, vi arbeider med flere spennende kontrakter og ønsker å øke kapasiteten vår for å kunne ta imot mer arbeid. Derfor søker vi nå både fagarbeidere og ingeniører, forteller Ole Anders Smørdal, Plassjef Subsea Florø.

Subsea-avdeling på verftet i Florø har hatt en jevn vekst de siste årene, og har samtidig utvidet tjenestetilbudet sitt. Markedet har respondert godt på denne satsingen og avdelingen leverer stadig på større kontakter.

– Vi har hatt fokus på å forbedre vår leveringspresisjon og kvalitet, det har gitt gevinst, sier Smørdal.

Manglende produksjonskapasitet i markedet

Avdelingen ser at det er god vekst innenfor nybygg av subseamoduler samtidig som markedet opplever manglende produksjonskapasitet, og det gapet ønsker de å tette.

For tiden jobber subsea-avdelingen med flere oppdrag for TechnipFMC, bl.a. strukturer og spools til både Halten Øst-feltet og Maria-feltet. For Subsea 7 arbeider de på strukturer, spools og sugeanker til Skarv-feltet.

Foreløpig leverer de mest til SURF (Subsea Umbilicals, Risers, og Flowlines)-markedet, men har som mål om å øke leveranser på SPS (Subsea Production System) fremover.

Flere aktive stillingsannonser

Med nye langsiktige kontrakter på plass og spennende fremtidsutsikter søker Westcon Yard Florø ette flere engasjerte og dyktige folk. De søker flere prosjektingeniører og fagarbeidere med fagbrev innen sveis, plate, industrirør, stillas og industrimekanikere. Verftet har også ute en åpen søknad.  

Alle stillingsannonser finner du her.

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows