WCL Utleie - en utleiepark bygget over tid, sammen med kundene

Westcon Løfteteknikk
Publisert
8/3/2021

Hvordan ble WCL Utleie til det den er i dag? Vi tok en prat med Harald Våga, om historien og utviklingen av utleieparken.

Vi blir vist rundt i produksjonshallen til Westcon Løfteteknikk, hvor de gjør mesteparten av reparasjoner og kontroll av utstyr, og hvor de også lagerfører de fleste av produktene de tilbyr i sin utleiepool.

Harald Våga, som har vært med siden starten i 1998, gir oss en omvisning i den massive hallen, og presenterer noen av de mest populære produktene som leies ut.

Harald Våga ved Westcon Løfteteknikk

Over 20 år i konstant utvikling

«Vi har i over 20 år bygget opp en utleiepool som inkluderer klyper, taljer, lufttaljer, vinsjer, og nå det siste nye som vi nå har er flyttbare kraner. Som du kan komme inn i trange rom med. I tillegg så har vi da load celler, vann bager, og vi har en relativt stor truck park.»

Utleieparken kom ikke av seg selv – Våga forklarer at det er en kontinuerlig utvikling med hjelp av kundenes tilbakemeldinger og den sterke tilknytningen til de forskjellige industriene WCL leverer til, som har gjort utleietjenesten det den er i dag.

«Vi har jobbet tett opp imot skipsindustri, oljeindustri, kraftkrevende industri og vedlikeholdsdelen der. Sånn at når kundene har behov for utstyr, så forespør de og vi leverer."

Et viktig aspekt for en solid utleiepark er å kunne tilby rask levering til kundene som forespør utstyr – både stort og smått;

«Vi har jo hele tiden, av det som vi har inne i utleieparken, klargjort, slik at vi kan levere utstyr på kort tid.»

 

Anerkjente leverandører

Gode leverandør ordninger er en fordel for både WCL og kundene som benytter seg av utleietilbudet – jo bedre leverandører, jo bedre kvalitet på utstyret som leies ut;

«Vi bruker for eksempel merket J.D. Neuhaus i vår utleiepark, og vi har importansvaret i Norge på J.D. Neuhaus sine lufttaljer. Det er jo en talje som har lite deler på utsiden, og er derfor en talje som går sjeldent i stykker. Mesteparten ligger inne i taljen, slik at det er lite som kan bli ødelagt.

Så er det i tillegg markedets mest stillegående lufttalje.»

 

En utleiepark for kundenes beste

«Dette er jo et typisk eksempel på at kundene kommer til oss med et behov - da gjør vi ting sammen og da treffer vi alltid mye bedre»

 

Harald forklarer at WCL Utleie er en avdeling som aldri står helt stille.

Det er alltid utvikling av produktporteføljen for å følge med på de nyeste og beste alternativene i markedet, for å alltid kunne tilby den beste løsningen for kunden;

«Vi tok et valg for utleie av vinsjer, så nå har vi kun elektriske vinsjer i vår utleiepool. Dette har vi fordi du får en mye bedre nøyaktighet når du kjører de, du får de mye roligere og du vet hele tiden hva du har av vekt på vaier.

Så for oss nå er det kun nye, elektriske vinsjer vi kommer til å ha i utleieparken fremover.»

Dette gjelder også for andre typer utstyr, som WCL Utleie ser kundene har større og større behov for;

«Det siste tilskuddet vi har nå er flyttbare kraner som bygges inne i eventuelt trange rom. Plasser hvor det er trangt og man ikke alltid klarer å få de tunge, store tingene inn – da må man ta det inn i biter og bygge det opp.

Dette er jo et typisk eksempel på at kundene kommer til oss med et behov, og da gjør vi ting sammen og da treffer vi alltid mye bedre.»

Les mer om WCL Utleie her.

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows