Westcon Karmsund i gang med omfattende prosjekt

Westcon Yards
Publisert
9/9/2022

Med oppdrag fra rederi BR. Birkeland og Fitjar Mekaniske Verksted (FMV), går Westcon Yards Karmsund nå i gang med et 8 ukers prosjekt på snøkrabbebåten MS Vima.

MS Vima skal forsterkes til DNV isklasse for krabbefisking i nord. Dette skal uføres ved å legge stål langs vannlinjen (isbeltet). Både baugen og bulb skal også bygges om.

Westcon skal utføre alt utvendig dokkrelatert arbeid, samt assistere med innvendig arbeid etter hvert som det utvendige arbeidet ferdigstilles. Det vil også bli utført en generell klassing ombord.

Det utvendige arbeidet vil bestå av:

  • Legge doblingsplater (15 til 25 mm plater) på skroget i 3 meters høyde langs vannlinjen. Totalt vil 80 tonn sveises på med over 2500m sveis.
  • Reparere og bygge om bulb og baug. 100mm plate på 10 tonn vil felles inn for å fungere som en kniv gjennom isen.
  • Installasjon av heisskinner på skuteside for isplog. Isplogen skal brukes for å presse ut isen for å kunne legge ut teiner i bakkant av båten.
  • Sandblåse og male «isbeltet» med isklassemaling og bunnsmurning.

Prosjektet vil gi stor sysselsetting for arbeiderne i de ulike fagavdelingene på Karmsund. Her vil Westcon få brukt stryken og fleksibiliteten i bedriften, sammen med bemanning fra Ølen og deres faste underleverandører.

Båten er forventet å ligge 8 uker i dokk og skal deretter taues opp til FMV for ferdigstilling.

Det er et utfordrerne, men spennende prosjekt, med kort gjennomføringstid og komplisert stålteknisk arbeid.

Prosjektleder, Astor Torgersen kommenterer;

- Jeg er veldig stolt over arbeidet vi har utført så langt i prosjektet. FMV har gitt oss en stor utfordring, på kort varsel, og det er alltid spennende å gå i gang med å løse denne typen prosjekter. Det har vært en fornøyelse for oss å få tilbakemeldinger fra samarbeidsverft, rederi og klasse, at arbeid har gått bra så langt, med tanke på arbeidsomfang, varighet og kvalitet.

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows