Nesvik på prøvetur i Ølen, foto av Økland Foto

Westcon leverer ny miljøferje til Norled

Westcon Yards/Økland Foto
Publisert
15/4/2021

Dette er den andre båten Westcon leverer til NORLED. Båten har gitt arbeid til ca. 150 av Westcon's ansatte og har derfor vært viktig for verftet.

Søsterfartøyet «MF Hydra», som vil være verdens første hydrogendrevne bilferge er under bygging nå.

Westcon Yards takker for et godt samarbeid med Norled, LMG Marin, Westcon Power & Automation og alle de øvrige samarbeidspartnerne.

 

Flytter standarder

- Vi er svært glade for at et NORLED valgte Westcon til bygge skipet. Dette er i tråd med Westcon sin satsing på å levere kvalitetsskip til kvalitetsrederi, sier leder for skipsbygging Endre Matre.

- Fleksibilitet, kompetente medarbeidere, effektiv mobilisering og leveringsdyktighet er våre kjennetegn, sier Matre. Han forteller videre at Westcons verft i Ølen har vært en ledende totalleverandør av skip og ferger som gjennom mange år har flyttet standardene til innovasjon, teknologibruk og bærekraftige løsninger.

Westcon Yards har mange tiårs erfaring med bygging av fiskebåter og offshorefartøyer. I tillegg er verftet, med lokasjoner i Ølen, Karmsund, Florø og Helgeland, ledende i Nordsjøen i ombygginger og reparasjoner av skip og rigger.

- Vår strategi er å bygge aktivitet utover offshoremarkedet, og vi er svært tilfredse med at vi gjennom denne leveringen viser at vi fortsatt er konkurransedyktig innen bygging av Ferjer. Det er et tøft, internasjonalt marked, og i sammen med våre ansatte er vi fornøyde med å kunne se resultatet av flere års hardt arbeid som er lagt ned i alle ledd. Samtidig er vi er stolte og ydmyke for den tilliten våre kunder viser oss, sier Matre.

 

Fornøyd med resultatet

- Vi er svært glade for å ha enda et moderne nullutslippsfartøy i Norled sin portefølje. Vi takker for et godt samarbeid med Westcon Yard, LMG Marin, Westcon Power & Automation og alle de øvrige samarbeidspartnerne våre. Deter imponerende at både verft og leverandører klarer å levere MF Nesvik i henhold til opprinnelig tidsplan på tross av alle utfordringene knyttet til korona-situasjonen, sier Sigvald Breivik, teknisk direktør i Norled, i en pressemelding sendt ut av Norled.

  

Fakta om «NESVIK»:

  • Bygd av Westcon Yards på oppdrag fra NORLED
  • Designet av LMG Marin
  • Lengde: ca. 83 m. Bredde: ca. 18 m
  • Ferjene har en kapasitet ca 300 passasjerer og 80 biler.

Om sambandet:

  • Hjelmeland–Nesvik–Skipavik er et ferjesamband som krysser Hjelmelandsfjorden og Ombofjorden i Rogaland. Det betjener ferjekaiene Hjelmeland og Nesvik i Hjelmeland og Skipavik i Stavanger kommune.
  • Strekningen drives av Norled.
  • Sambandets strekninger blir betjent av MF Hjelmelandog MF Nesvik.

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows