Illustrasjonbilde av hydrogen bilferje

Westcon skal bygge 2 nye ferjer til Norled

Norled
Publisert
24/2/2020

Westcon Yards i Ølen skal bygge verdens første bilferje som seiler på hydrogen.

Norled har gitt Westcon i Ølen oppdraget med å bygge to ny ferjer. Den ene blir verdens første bilferje som seiler på hydrogen, og den andre blir en batteriferje av samme type som pionèrfartøyet MF Ampere.

“Vi mener at dette byggeprosjektet vil bidra til at norsk maritim sektor totalt sett kan være i front også på hydrogendrevne ferjer”, sier teknisk direktør Sigvald Breivik i Norled.

“Dette er en stor og viktig kontrakt for oss i Ølen. Å få være med å bygge det som vil bli en verdensnyhet, gjør at vi ikke bare fyller opp ordreboken år, men også bidrar til at vi befester vår posisjon som et verft med høy innovasjons- og teknologikompetanse, sier direktør for skipsbygging Endre Matre i Westcon.

De to ferjene skal gå i sambandet Hjelmeland – Skipavik – Nesvik i Ryfylke fra våren 2021.

Byggingen vil på det meste sysselsette 150 medarbeidere i Ølen.

Ferjene skal ha en kapasitet på 299 passasjerer og 80 biler.

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows