Bilde av ett kystvakt skip

Westcon vedlikeholder Kystvakten

Emil Wenaas Larsen / Forsvaret
Publisert
27/5/2020

Westcon Yards har inngått ny avtale med Forsvaret angående vedlikehold av Kystvaktbåtene.

- Dette er en viktig avtale for oss, sier leder for skipsreparasjon i Westcon Yards, Georg Matre og viser til at den første vedlikeholdsavtalen med Forsvaret kom på plass i 2016, denne avtalen er nå gjeldende for tre nye år.

- Vedlikeholdsarbeidet vårt for Kystvakten omfatter i hovedsak klassing som er dokking og gjennomgang av maskin, ventiler, rør, innredning og annet utstyr for å sikre at skipene holder den standard de skal. Vi kan også utføre oppgraderinger som kunden bestiller. Etter planen skal tre båter inn til vedlikehold i 2020, den første av dem kommer i september, sier Matre.

Avtalen mellom Forsvaret og Westcon Yards gjelder vedlikehold av syv fartøy tilhørende den ytre kystvakt. Kystvakten, med sine 15 skip, er Sjøforsvarets fremste verktøy for å løse maritime oppdrag og oppgaver i fredstid. Deres operasjonsområde strekker seg fra Norges yttergrense til havs og helt inn i fjæresteinene. Som militær avdeling skal Kystvakten ivareta Norges suverenitet. Kystvakten utfører også en rekke oppgaver for andre etater innen både fiskerioppsyn, miljøoppsyn, søk- og redning, anløpskontroll og slepeberedskap. Kystvaktens ledelse holder til på Sortland i Vesterålen.

- Vi er takknemlige for at Forsvaret ønsket å fornye avtalen med oss, mesteparten av disse jobbene vil bli utført ved verftet vårt i Florø, slår Georg Matre fast.

Westcon Yards AS har verft i Ølen, Karmsund, Florø og Helgeland og har bred erfaring innen både riggreperasjon, skipsreparasjon, skipsbygging og subsea. Verftene ligger langs norskekysten, nær Nordsjøen og gir dermed både rigger og skip muligheter for rask retur tilbake til full aktivitet.

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows