Oda Linnea Brekke Iden/Havforskningsinstituttet

Westcon Yards Florø tildelt kontrakt av Havforskningsinstituttet

Oda Linnea Brekke Iden/Havforskningsinstituttet
Publisert
30/6/2022

Westcon Yards Florø signerte nylig kontrakt med Havforskningsinstituttet på vedlikehold av forskningsfartøyet Kronprins Haakon. Prosjektet har planlagt start i slutten av november 2022.

Arbeidet inkludert i kontrakten gjelder verkstedstjenester for dokking og gjennomføring av reparasjoner, vedlikehold og utbedringsarbeid. Arbeidsomfanget er delt i tre deler; utskiftning av hangarporter, verkstedsjobber/klassing, og utbedringsarbeid.

Leder for skipsreparasjon ved Westcon Yards Florø, Terje Totland, sier kontrakten er delt i både priser og timejobber. 

- Vi skal blant annet levere og montere inn to nye hangarporter, som tåler bedre den kraftige sjøen i Sydishavet. Utenom det er det reparasjoner av stålskader, fem-års klassing; derav thrustere, bunnventiler, hovedtavlearbeid, maling av skrog og tanker, og mer.

«Kronprins Haakon» er utrustet for alle typer marinforskning i is, med Arktis og Antarktis som sine primære operasjonsområder, men også i åpne farvann i Barentshavet og Norskehavet. På Havforskningsinstituttet sine hjemmesider forteller de at fartøyet har en rekkevidde på 15 000 nautiske mil og kan seile i 65 døgn uten å bunkre. 

Westcon Florø har gjennomført prosjekter med Havforskningsinstituttet tidligere, forklarer Totland.

- Vi har hatt et godt samarbeid med Havforskningsinstituttet i flere omganger siden 2014. Vi hadde blant annet F/F G.O. Sars, til service og mindre ombygging i 2016/2017, der vi gjennomførte re-installering/nyinstallering av diverse dekksutstyr, ståldekk, elektroutstyr og mer, i forbindelse med ny forskningskontrakt til skipet. 

Sist Westcon Yards Florø hadde Havforskningsbåter til verftet var i midten av 2020, da F/F Kronprins Haakon var inne for maling og utbedringsarbeid.

Det nye oppdraget har planlagt oppstart i slutten av november 2022, og skal etter planen ferdigstilles i slutten av desember 2022.

Totland forteller at dette er et gledelig gjensyn med en tidligere oppdragsgiver.

- Det er gledelig med denne størrelsen kontrakter, og ikke minst det å få samarbeide med Havforskningsinstituttet igjen. Vi ser absolutt frem til oppdraget.

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows