Ingunn og Gaute i dokken

Si hei til våre lærlinger!

Publisert
12/2/2024

Nå nærmer det seg fristen for å søke lærlingplass for 2024. For å sjekke opp i hvordan det er å være lærling hos Westcon tok vi turen til verftet på Karmsund for å ta en prat med de kjekke lærlingene vi har i dag.

Nede i dokken finner vi Ingunn Frøland og Gaute Torgersen. Litt gjemt inne i en luke i skroget er de i gang med å montere anoder i sjøkister på Normand Ocean. Begge to godt kledd da det var minusgrader og nysnø påKarmøy.

Ingunn kan fortelle at hun egentlig er utdannet helsefagarbeider, men valgte å skifte yrke.
Hun gikk da 2 år på voksenopplæring TIP på Åkra. Etter å ha vært utplassert på Westcon ble hun med videre som platearbeider-lærling.

-Da jeg begynte her på Westcon hadde jeg forventinger om en trygg og god arbeidsplass. Vi var ikke så mange jenter her da, men det kommet flere til etter hvert. Det var uansett ikke avgjørende for meg. Her har vi en variert og spennende arbeidsdag, og det er sjelden noen dager som er like. Jeg har også fra blitt godt inkludert her med mange kjekke kollegaer. Jeg er en del av gjengen, sier Ingunn.

Oppe på liften med overkroppen inn i sjøkisten står Gaute og fører anoden på plass. Vi tar også en prat med han om hvilken studievei han har gått og hvordan det er å jobbe hos Westcon Yards.

-Jeg tok VG1 TIP og VG2 HINT på Haugaland VGS. Jeg tenkte at kommer jeg meg ut i industrien har jeg gode muligheter fremover. Her er det stor variasjon i arbeidsoppgavene. Det gjør meg allsidig sveiser. Vi har det sosialt og jeg er blitt godt inkludert her, forteller sveiselærlingen Gaute.

Videre tar vi turen for å finne industrimekaniker-lærlingen Johan Jørgensen. Han er på mekanisk avdeling og hjelper Øystein Værnes med å få en svingkrans på plass.

Jeg gikk tidligere på automasjon, men valgte å gå en annen retning. Nå er jeg industrimekaniker-lærling, svarer Johan.

På samme avdeling ved en arbeidsbenk står Turpal-Ali Sjamajev og rengjør et lager. Han har sin første uke på utplassering hos Westcon. Det fine med å være utplasseringselev er at man får godt et innblikk i bedriften og mulighetene som finnes der.

-Jeg går på Haugaland VGS, og har tidligere vært utplassert hos en annen bedrift. Nå er jeg på Westcon. Her har jeg blitt tatt veldig godt imot. Folkene her har vist meg rundt på anlegget, og de har også vist meg hva de selv jobber med. Jeg trives veldig godt, sier Turpal-Ali.

Vi tar også en tur om bord i Normand Ocean som ligger i dokken. Her er det stor aktivitet og mange hender i arbeid. Inne i et skott finner vi frem til Johannes Sørhaug og Pål Edvard Midtbø. De to jobber med å heise opp en dekksluke. Begge to har fagbrev fra før, men jobber nå for å ta nye fagbrev.

-Jeg gikk VG1 TIP og VG2 maritime fag. Fra før har jeg fagbrev som motormann, og nå er jeg inne her på mekanisk. Har som mål å på sikt få tatt fagbrev som industrimekaniker. Og jeg trives kjempegodt på Westcon! Enkelt og greit. Her har jeg gode kollegaer og kompiser, sier Johannes.

Pål Edvard har tidligere tatt fagbrev som platearbeider. Men nå har han byttet over til mekanisk avdeling som industrimekaniker-lærling. I tillegg tar Pål Edvard nå også teknisk fagskole for å utvide sin kunnskap og kompetanse.

-Jeg trives godt her på Westcon. Her er det større forhold sammenlignet med det jeg er vant med tidligere. Jeg vokser i oppgavene her. Ellers setter jeg pris på arbeidsmiljøet her. Vi er en godt sammensveiset gjeng som også holder sammen på fritiden, sier Pål Edvard.

Vi ønsker lærlingene våre lykke til videre, og håper å se nye lærlinger til høsten.

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows