Westcon Yards med store oppgraderinger av subsea-hall i Florø

Westcon Yards
Publisert
21/12/2021

Westcon har i løpet av de siste 4 månedene gjennomførte betydelige oppgraderinger på subsea-hallen i Florø. ‘Dette vil tillate enda bedre kapasitet og energioptimalisering’, sier Plassjef for Westcon Yards Subsea, Ole Anders Smørdal.

- Vi har fått på plass mye. Helt ny belysning med LED lys, etter-isolering og nye vinduer. Vi har også fått på plass to nye porter og utvidelse av den ene, samt full renovering av to traverskraner.

Bygget, som originalt er fra 1960, har i tillegg fått nytt ventilasjonsanlegg og oppgradering av formannskontor. Arbeidet ble for det meste gjort av eksterne.

- Opprydning og tømming av hall gjorde vi selv, mens stort sett alt annet ble satt ut til underleverandører. Oppgraderingene vil kunne ha betydelige fordeler for subsea-avdelingen. Det er viktig at våre ansatte har gode arbeidsforhold og dette gir oss et løft; både når det gjelder HMS og prosjektgjennomføring, forteller Smørdal.

- Mye bedre lys og luft, samt bedre plass, gjør den nye hallen til en enda mer sikker og god arbeidsplass. Det er viktig. Samtidig så vil bedre løftekapasitet og større portåpning gjøre oss enda mer konkurransedyktige på større prosjekter.

Smørdal har et ønske om at dette kan åpne flere dører for avdelingen.

- Vi håper at dette kan åpne dører inn i SPS markedet.

Utbedringene har vært en stor og viktig investering for Westcon Florø for sin satsning mot subsea markedet, og med de nye energi-optimaliserte løsningene er det en mulighet for støtte fra ENOVA.

- Vi har søkt om ENOVA-støtte, og der ligger det potensielt 2 millioner. Vi er i en prosess for å dokumentere utbedringene for å få utløst den støtten.

Det som har blitt dokumentert ganske nøye, er hvor mye energi som blir spart hvert år på grunn av oppgraderingene.

- Vi sparer 274 137 Kwh per år.

Og hvis du lurte: 274 137 Kwh per år tilsvarer det gjennomsnittlige årlige strømforbruket til 10 eneboliger på 200 kvm.

Kontakt:
Ole Anders Smørdal, Plassjef ved Westcon Yards Subsea Florø

Ole Anders Smørdal

Plassjef, Westcon Yards Subsea Florø

Telf.: +47 45 41 19 70

E-post: ole.anders.smordal@westcon.no

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows