Westcon Yards sikrer sitt første prosjekt innen flytende havvind!

SeaTwirl
Publisert
13/3/2023

Westcon Yards signerer intensjonsavtale med svenske SeaTwirl for fabrikasjon og installasjon av deres nye S2x offshore vindturbin og bekrefter med dette sine ambisjoner innen havvindmarkedet.

Fabrikasjon av stålstrukturene er planlagt ved Westcons verft i Florø for så å bli transportert til Dommersnes Industriområde for komplett sammenstilling og testing. Deretter slepes komplett turbin til Bokn hvor den skal installeres.

Westcon skal ta det fulle ansvar hva gjelder både fabrikasjon og installasjon av turbinen og etablerer seg dermed som en komplett og langsiktig leverandør for prosjekter innenfor flytende havvind.

- Det grønne skiftet er i gang og vi i Westcon har ikke til hensikt å sitte å se på. Tvert imot har vi ambisjoner om å ta del i, og bidra til, å bygge opp en ny norsk industri. Denne avtalen med SeaTwirl markerer derfor et viktig skritt for Westons fremtidsmål.

- Vi velger å holde produksjonen i Norge for å markere at vi har tro på norsk industri og ønsker å bygge opp en bærekraftig leverandørkjede for denne næringen, kommenterer Stian Røsdal, leder i Westcons avdeling for grønn og bærekraftig teknologi.

- Gjennom flere tiår har vi bevist at vi er i stand til å levere store og omfattende prosjekter til konkurransedyktige vilkår, samt at vi har en organisasjon som både er kompetent og erfaren på tvers av våre lokasjoner. Dette er en viktig, strategisk milepæl for Westcon og vi ser frem til å samarbeide med Seatwirl om å løfte frem innovative løsninger også innen flytende havvind.

Seatwirl representerer en nyskapende vindturbin hvor den store fordelen er et enkelt, robust og kostnadseffektivt design som også fører til lavere service- og vedlikeholdskostnader sammenlignet med andre tradisjonelle vindturbiner.

- Å sikre partnere med evnen til å supportere oss utover S2x-prosjektet er viktig for å realisere vår visjon om å bli en ledende leverandør til store havvindparker. Vi ser frem til å jobbe med Westcon Yards, sier Peter Laurits, administrerende direktør i SeaTwirl.

Westcon er i dag en totalleverandør av løsninger, tjenester og produkter innenfor offshore, energi og maritim industri. Utfører blant annet modifikasjoner og vedlikehold av offshore-rigger og skip, samt tjenester og installasjon innen elektro, automasjon og tilkomstteknikk. Med hovedkontor i Ølensvåg, og verftsfasiliteter i Ølen, Florø, Karmøy og Helgeland, har Westcon gjennom mange tiår markert seg innen sine felt.

For mer informasjon: Stian Røsdal, Westcon Yards AS +47 48169026/stian.rosdal@westcon.no

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows