F.v: Runar Muren (COO Design & Solutions and Managing Director Ulstein Design & Solutions AS), Endre Matre (Leder for nybygg, Westcon Yards), Tore Roaldsnes (Chief Executive Officer, Bluewild), Geir Heggen (Prosjektleder, Westcon Yards) og Lars Ståle Skoge (Commercial Director, Ulstein Design & Solutions AS)

Westcon Yards skal bygge norsk fabrikktråler

Westcon Yards/Bluewild AS
Publisert
16/2/2022

Westcon Yards er tildelt oppdraget med å bygge en fabrikktråler for fiskebåtrederiet Bluewild AS i Ålesund, som blant annet sikrer verftet sysselsetting ut 2023.

Skipet Westcon Yards skal bygge er en Ulstein-designet fabrikktråler på 73,2 meter, har lasterom på om lag 2000 kubikkmeter og er utrustet med trippeltrål og pelagisk trål.

Prosjektet skal bygges etter Ecofive standarden fra Bluewild, som setter ambisiøse krav til energiforbruk, utnytting av fangst og kvalitet på sluttproduktet.

Blant annet blir det installert hybrid kraft og fremdriftssystem støttet av en batteripakke som sikrer bedre utnyttelse av energi og lagring av overskuddsenergi fra vinsjer og overskuddsvarme fra motorer.

Fremdriftssystemet og systemintegrasjonen muliggjør minimum 25 prosent reduksjon i drivstoff forbruk, per kilo produsert fiskeprodukt, sammenlignet med et tradisjonelt kraftsystem. I enkelte operasjoner kan dette øke til 40 prosent.

Foto: Bluewild AS

- Vi er glade for tilliten fra Bluewild, og ser fram til et godt samarbeidet i årene som kommer. Westcon Yards ser videre fram til et godt samarbeid med utstyrsleverandørene som i all hovedsak er fra det norske maritime klusteret, sier Endre Matre, Leder for nybygg ved Westcon Yards.

Westcon Yards har mange tiårs erfaring med bygging av fiskebåter og offshore fartøyer. I tillegger verftet, med lokasjoner i Ølen, Karmsund, Florø og Helgeland, ledende i Nordsjøen i ombygginger og reparasjoner av skip og rigger.

Ved disse lokasjonene har Westcon de siste årene investert mer enn 300 millioner kroner i oppgraderinger for ytterligere å styrke sin posisjon inn mot tradisjonelle markeder som fiskeri, industri og forsvar.

- Vår strategi er å bygge aktivitet utover offshoremarkedet og vi er svært tilfredse med at vi gjennom denne kontrakten viser at vi fortsatt er konkurransedyktig innen bygging av fiskebåter. Det er et tøft, internasjonalt marked, og i lag med våre ansatte er vi fornøyde med å kunne høste frukter av det arbeidet som er lagt ned i alle ledd for å øke konkurransekraften, samtidig som vi er ydmyke for den tilliten våre kunder viser oss, sier Matre.

Fakta om «Ecofive»:

·       Lengde: 73,2m

·       Skipet skal fiske etter kvitfisk og reker

·       Bygges av Westcon Yards på oppdrag fra Bluewild AS

·       Ferdigstilles i 2023

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows