Westcon Yards Subsea med historisk kontrakt fra TechnipFMC

Westcon Yards
Publisert
16/6/2021

I to omganger skal Westcon levere 13 strukturer og 6 PLR’er til TechnipFMC. TechnipFMC har SURF kontrakt med Equinor på Breidablikk feltet og strukturene skal leveres i februar og april 2022. - Dette er en viktig kontrakt for avdelingen i satsningen mot krevende subsea-leveranser, forteller Leder subsea, Steinar Matre.

TFMC er en av avdelingens viktigste kunder, og Westcon Yards Subsea har hatt et langvarig forhold med subsea-kjempen.

- Gjennom ulike prosjekter de siste 7 årene har vi bygget opp en god forståelse om hva som forventes for å kunne levere gode prosjekter med strenge krav til kvalitet, forteller Plassjef Subsea Florø, Ole Anders Smørdal.

 

Plassjef ved Subsea Florø, Ole Anders Smørdal

Strukturene som skal produseres skal knytte sammen rørsystemer som TFMC skal installere på havbunnen på det nye Breidablikk-feltet til Equinor.

– Breidablikk-feltet er et av de største oljefunnene på norsk sokkel som ennå ikke er utviklet. Beslutningen om å bygge ut feltet vil gi betydelige verdier til det norske samfunnet og eierne. Vi er glade for at vi i dag også kan tildele to sentrale kontrakter til en samlet verdi på 3,3 milliarder kroner inklusive opsjoner. Kontraktene vil bidra til viktig aktivitet for leverandørindustrien og sikre arbeidsplasser i mange år, sier Geir Tungesvik, fungerende konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring hos Equinor i en pressemelding på selskapets nettsider.

Foruten strukturarbeid består arbeidet i mye sveisekvalifisering, installasjon, sveising og testing av ventiler og rørsystemer.

- Dette er den mest omfattende kontrakten i form av antall strukturer og kompleksitet i Westcon Subsea sin historie, forteller den stolte plassjefen.

- Det betyr også at vi får videreutvikle kompetansen på teknisk avdeling innenfor dette fagfeltet. Vi har nå muligheten til å fase inn og tilegne nye ressurser denne kompetansen på verftet, fortsetter han.

Kontrakten er den mest omfattende i avdelingen sin historie.

 

For subsea fabrikasjon er dette en avgjørende kontrakt og avdelingen er i gang med å oppgradere fasilitetene i Florø som er målrettet mot denne typer fabrikasjon. Ole Anders Smørdal beskriver kontraktstildelingen som en stor tillitserklæring fra TFMC;

 - Dette er først og fremst en tilliterklæring fra TFMC. Vi har flere konkurrenter både innenlands og utenlands som helt sikkert ville ha strukket seg langt for å sikre seg en kontrakt på denne størrelsen. Jeg vil tro at vår evne til å levere kvalitet og forutsigbarhet ved tidligere samarbeid var avgjørende for at valget falt på Westcon.

For TechnipFMC sin del var det både tidligere erfaringer med leverandøren og et ønske om å videreutvikle samarbeidet som lå til grunn da de tildelte Westcon Yards denne kontrakten;

- TechnipFMC viser med tildelingen av denne kontrakten at Westcon Yards er en pålitelig samarbeidspartner på fabrikasjon og testing av SURF-strukturer. Tildelingen gir oss mulighet til å styrke og utvikle eksisterende kompetanse hos Westcon som underleverandør og videreutvikle det gode samarbeidet mellom selskapene. Westcon har over flere år bevist at de leverer kvalitet og forutsigbarhet som er helt avgjørende for planlegging av våre operasjoner og installasjoner offshore, kommer det frem i en uttalelse fra selskapet.

Leder for Subsea, Steinar Matre, påpeker at alle kontrakter er med på å videreutvikle avdelingen, men at det er slike store og omfattende kontrakter som denne som virkelig dytter avdelingen opp og videre;

- Dette styrker Westcon sin satsing på krevende subsea-leveranser hvor en har bygget opp et sterkt team nå over mange år, og hvor vi også gjør investeringer i bedre fasiliteter og utstyr for denne type leveranser for tiden fremover.

Les mer om Westcon Yards Subsea her.

Les mer om TechnipFMC og deres forretningsområder: https://www.technipfmc.com/en/what-we-do/

 Informasjon om Breidablikk: https://www.equinor.com/no/news/202009-breidablikk-pdo.html

Kontaktperson:

Ole Anders Smørdal

Plassjef Subsea Florø

e-post: ole.anders.smordal@westcon.no

telf.: +47 454 11 970

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.
No widows